Ce reprezinta tratamentul de albire al dintilor?
Există câţiva paşi necesari înaintea unui tratament de albire a dinţilor. În primul rând medicul stomatolog trebuie să stabilească dacă pacientul este un bun candidat pentru această procedură: albirea dinţilor nu este recomandată femeilor însărcinate sau celor care alăptează, persoanele cu boli gingivale sau eroziune dentară, copiilor până în 15 ani şi persoanelor cu dinţii foarte sensibili sau alergice la peroxid.
Trebuie să avem în vedere şi faptul că albirea nu are efect asupra implanturilor, coroanelor sau oricărui alt tip de dinte care nu este natural. Dacă aveţi o plombă de culoarea dintelui, albirea va avea efect doar asupra suprafeţei dentare, nu şi asupra materialului plombei.
Candidaţii ideli pentru albirea dinţilor sunt persoanele ce prezintă pe dinţi pete gălbui sau maronii cauzate de cafea, ceai, alcool sau medicamente.
Ce implica albirea dintilor?
Tratamentele de albire dentară sunt considerate a fi proceduri stomatologice sigure atunci când sunt efectuate corect, de către profesionişti.
Există însă cazuri speciale, când apar unele efecte neplăcute. Printre acestea se numără hipersensibilitatea dentinară şi iritaţia gingivală. Un alt efect neplăcut este coloraţia inegală a dinţilor – acest lucru apare atunci când pacientul are şi dinţi artificiali, doar cei naturali căpătând o nuanţă mai albă.
Menţinerea nuanţei albe a dinţilor necesită un efort special: evitarea alimentelor şi băuturilor colorate, o igienă orală impecabilă şi continuarea tratamentului efectuat în cabinet cu un tratament disponibil la domiciliu.
Folosirea pastei de dinti potrivite este foarte importanta in mentinerea albului dintilor, iar blend-a-med All in One cu complex de staniu ofera protectia impotriva petelor si a tartrului de care dintii au nevoie. De asemenea, se recomandă evitarea pe cât posibil a fumatului, renunţarea la acest lucru ajutând foarte mult la menţinerea unei danturi curate şi sănătoase.
Exista mai multe tipuri de albire a dintilor: in cabinet sau la domiciliu.
Albirea dintilor la cabinet consta in aplicarea unui gel de albire pe dintii pacientului, dupa protejarea prealabila a gingiei. Pentru activarea gelului se va folosi o lampa speciala laser. O sedinta de albire dentara dureaza 15 minute iar pentru rezultate optime se recomanda 3 sedinte ce se pot realiza fie in aceeasi zi fie in zile diferite. Rezultatul este imediat.
Albirea dintilor la domiciliu – implica confectionarea unor gutiere personalizate pentru fiecare pacient. In aceste gutiere pacientul va aplica acasa un gel special, mai putin concentrat decat in cazul produsului utilizat in cabinet. Gutierele, impreuna cu gelul de albire a dintilor, vor fi aplicate in cavitatea orala si mentinute timp de 4-6 ore ( de obicei in timpul somnului). Efectele sunt mai lente. De multe ori, albirea la domiciliu este indicata ca un procedeu de continuare sau de intretinere a efectului albirii a dintilor in cabinet.
Cum arata dantura dupa realizarea albirii dintilor?
Ce spun pacientii nostri?
“Mi-am facut o albire a dintilor la cabinetul stomatologic Arident pot spune ca acum am un zambet mai stralucitor. Recomand cu caldura Arident!,,
Andreea Stancu
Dumneavoastra ati intrebat, specialistii nostri raspund.
Intrebare: O sa ma doara?
Raspuns: Procedura de albire a dintilor este una nedureroasa.
Intrebare: Este adevarat ca albirea dintilor strica dintii?
Raspuns: Nu de putine ori am auzit mitul conform caruia procedeul de albire dentara este unul daunator structurii dintilor. Realitatea este ca atata timp cat sunt respectate indicatiile fiecarui tip de produs, albirea dintilor este un tratament sigur.
Care sunt preturile pentru un procedeu de albire a dintilor?
Preturile difera in functie de tipul procedeului:
Albire | 600 LEI |